Formidling af middelalderen – udfordringer, overvejelser og problemer

Oplægget ved Pil Meier, stud.mag., Ida Maria Ramskov Skielboe, stud.mag., og Sarah Laugesen, stud.mag. finder sted mandag d. 19. november kl. 17.15 i lokale 22.0.49 på Ny KUA.

Hvordan formidler man middelalderhistorie? på historiefaget går langt den meste tid med at lære at formidle fagligt, og fokus ligger i høj grad på den faglige disciplin. Samtidig får den brede del af befolkningen størstedelen af deres historiske viden fra medierne. I mediernes historieformidling er der ofte brugt flere alternative, mere kreative formidlingsmetoder, og det har de ofte fået hug for fra faglig side. Formidlingen kan være mangelfuld eller fejlfyldt, men i rigtig mange tilfælde er det den alternative, kreative historieformidling, der fanger det store publikum.

Tre historiestuderende vil fremlægge hver deres forslag til en alternativ måde at formidle historie på, og tage fat på formidlingsdiskussionen. Hvordan formidler man spændende, men også korrekt? Er det muligt? Og hvad sker der med historien når vi gør det?

Reklamer

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: