Hvilken farve har dit flag og hvilken farve har dit sejl?

Oplæg i Middelaldercirklen mandag d. 8. februar, kl. 17.05 ved 16-gangen på KUA ved Steffen Harpsøe, cand.mag., arkivar.

“Foredraget blev oprindeligt givet på International Medieval Conference i Leeds 2009, og vil stort set være en gentagelse af dette (dog kan det gives på dansk, hvis der er ønske om det).

Foredraget forsøger at rejse spørgsmålet om behovet og mulighederne for genkendelse og identifikation af skibe til søs gennem en teoretisk tilgang til emnet. Der vil blive opridset og diskuteret metoder til genkendelse, anvendelsen og nødvendighed af samme, alt sammen forsøgt opstillet i kategorier efter bl.a. brugerne af havet og deres behov. Genkendelse og identifikation vil også blive diskuteret i et tidssmæssigt perspektiv, samt der vil blive vurderet hvor den primære genkendelse var nødvendig – til søs eller i spændfeltet mellem land og hav. Alt vil selvfølgelig blive belyst ved middelalderlige eksempler hvor muligt.”

Videre læsning:

Hans Horstmann: “Vor- und Fruhgeschichte des europäischen Flaggenwesens, Die Rechtszeichen der europäischcn Schiffe im Mittelalter ” Bremen 1971

(Dette er hovedværket – værker generelt om flagvæsen har også en del, men ikke noget specifikt.)

Reklamer

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: